23 července, 2015
Lívanečky s čokoládou, ovocem a medovým přelivem
Posted in : Lívance s ovocem on by : Lívanečky.cz
Lívanečky s čokoládou, ovocem a medovým přelivem
2015-07-23 10:17:40
Vytisknout recept
Co budete na lívance potřebovat?
- Námi použité ingredience a jejich množství:
- 1 vejce
- 1 hrnek mouky
- 1 lžíce cukru
- 1 čajová lžička pečícího prášku
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1 hrnek podmáslí
- 2 lžíce másla, rozpuštěné a zchladlé
- 1 tabulka hořké čokolády nasekaná na kousky (ale doporučuji ubrat, v podstatě se z nich staly čistě čokoládové lívance, ne jen sem tam kousek :D, tudíž si myslím, že půlka tabulky postačí =))
- lžička oleje na smažení
- Medový přeliv:
- 3 čajové lžičky medu
- šťáva z půlky citrónu
- 2 čajové lžičky rumu
- Ovoce na ozdobu:
- 1 jablko
- 1 pomeranč
Postup přípravy lívanců
- V misce si vidličkou smícháme med, šťávu z citronu a rum, aby tekutina byla bez hrudek.
- Předehřejeme si troubu na cca 70°C.
- Ve větší míse prošleháme rozklepnuté vejce a podmáslí. Přidáme mouku, cukr, pečící prášek, jedlou sodu a sůl a rozmícháme dohladka. Nakonec přidáme čokoládu a necháme chvilku odstát.
- Rozpálíme si pánev a dáme do ní lžičku oleje. Poté začneme dělat lívanečky.
- Smažíme z jedné strany, až se nám začnou na povrchu dělat bubliny, otočíme a smažíme z druhé strany, dokud nejsou lívance propečené. Nezapomínáme je hlídat, aby se nepřipekly.. Můžeme smažit na mírnějším plameni, není třeba zprudka.
- Osmažené lívance dáme buď do nějakého menšího pekáčku či na odolnější talíř a dáme do trouby, aby nevychladly, dokud nebudou usmažené všechny ostatní a nebudeme je podávat.
Další tipy pro tyto lívance
- Zdobíme nakrájeným ovocem a přelijeme medovým přelivem...
- Na ozdobu můžete použít samozřejmě jakékoliv ovoce máte rádi...
Lívanečky.cz http://www.livanecky.cz/