6 srpna, 2015
Kváskové kynuté lívanečky
Posted in : Netradiční lívance on by : Lívanečky.cz
Kváskové kynuté lívanečky
2015-08-06 16:28:54
Vytisknout recept
Co budete na lívance potřebovat?
- 125 g klasického žitného kvásku
- 150 g hladké mouky
- 150 g celozrnné mouky
- 500 ml mléka dle výběru
- 20 g třtinového nerafinovaného cukru
- 1/2 lžicky soli
Postup přípravy lívanců
- Mléko malinko ohřejeme. V míse ho smícháme s moukou, kváskem, solí a cukrem.
- Všechny suroviny promícháme, přikryjeme mísu folií a uložíme na několik hodin na teplé místo, aby kvásek mohl v klidu pracovat (např. na 1 hodinu).
- Že je těsto připravené na dělání lívanců poznáme tak, že hodně zvětšilo objem a že je plné bublinek.
- V tento okamžik už můžeme začít opékat lívance. Pokud máte dobrou pánvičku, klidně to zvládnete úplně na sucho.
- Pokud nám nějaké těsto zůstane, můžeme ho uložit v lednici a zbylé lívance udělat později nebo další den.
Další tipy pro tyto lívance
- Ochuťtte dle libosti, super s ovocem.
Lívanečky.cz http://www.livanecky.cz/