19 července, 2015
Zdravé snídaňové lívanečky z ovesných vloček a sojového mléka
Posted in : Zdravé lívance on by : Lívanečky.cz
Zdravé snídaňové lívanečky z ovesných vloček a sojového mléka
2015-07-19 11:17:09
Vytisknout recept
Co budete na lívance potřebovat?
- 1 a 1/4 hrnek ovesných vloček
- 1/4 hrnku zapékaného musli
- 1 hrnek čokoládového sojového mléka (určitě se dá i nahradit nějakým jiným)
- 2 vejce
- kapka mandlového extraktu (nemusí být, ale lívanečky díky němu získají skvělou vůni)
Postup přípravy lívanců
- V hrnci si sehřejte mléko a stáhněte z plotny těsně předtím, než začne vřít.
- Přisypte do něj 1 hrnek ovesných vloček a nechte stát asi 5 minut, dokud se vločky trochu nerozmočí.
- Zatímco mléko s vločkama "odpočívá", ve food processoru si rozmixujte vločky společně s musli najemno. Pokud food processor nemáte, tak můžete vločky a musli dát do sáčku a rozdrtit je "ručně" nebo třeba paličkou na maso.
- Rozdrcené vločky dejte do mísy, přidejte vajíčka a extrakt a rozmíchejte.
- Pak přidejte "mléčnou hmotu" a znovu všechno smíchejte dohromady.
- Rozpalte pánev a nasucho na ní hmotu opečte, buď v podobě malých lívanečků (stačí polévková lžíce) a nebo velkých lívanců (na to je asi lepší naběračka neboli šufánek 🙂
- Zatímco se lívanečky opékají (z každé strany 1-2minuty a na pánev se vlezou tak čtyři), nakrájejte si ovoce.
Další tipy pro tyto lívance
- Pokud chcete, lívance pokapejte sirupem a podávejte s barevným a sladkým ovocem.
Lívanečky.cz http://www.livanecky.cz/