18 července, 2015
Ovesné lívance s jablky a skořicí
Posted in : Zdravé lívance on by : Lívanečky.cz
Ovesné lívance s jablky a skořicí
2015-07-18 12:22:55
Vytisknout recept
Co budete na lívance potřebovat?
- 400g ovesných vloček
- 500 ml kyselého mléka
- 2 bal. vanilkového cukru
- 1 bal. skořicového cukru
- 50 g másla
- 3 vajíčka
- 1/3 bal. prášku do pečiva
- 1 jablko
- 150g hladké mouky
- nastrouhaná citronová kůra
- špetka soli
Postup přípravy lívanců
- Připravíme si ingredience. Jablko nastrouháme na hrubším struhadle, máslo rozpustíme.
- Ve větší míse smícháme kyselé (acidofilní) mléko s vločkami, vanilkovým a skořicovým cukrem a špetkou soli. Přimícháme vlažné rozpuštěné máslo (nesmí být horké).
- V mouce si rozmícháme prášek do pečiva a následně mouku i s práškem zamícháme do těsta. Přidáme 3 vejce a celé důkladně promícháme.
- Do těsta vmícháme nastrouhané jablko a citrónovou kůru. Dobře promícháme.
- Na pánvi určené pro lívance (nebo na obyčejné pánvi na kterou si položíme kulatou formičku na pečivo a do ní vléváme těsto) připravíme lívance. Před každou dávkou cesta pánev potřeme troškou oleje. Z každé strany opékáme několik minut, dokud nejsou lívance hotové.
Další tipy pro tyto lívance
- Podáváme ideálně ještě teplé s ovocem, džemem, šlehačkou či čokoládovou polevou.
- Jsou výborné v kombinaci s lesním a exotickým ovocem.
Lívanečky.cz https://www.livanecky.cz/