20 června, 2015
Ricottové lívance s čerstvými jahodami a vanilkou
Posted in : Lívance s ovocem on by : Lívanečky.cz
Ricottové lívance s čerstvými jahodami a s vanilkou
2015-06-20 10:55:07
Vytisknout recept
Co budete na lívance potřebovat?
- 20 g celozrnné žitné mouky
- 70 g syrovátkového sýru Ricotta Italat
- 1 vejce
- 1 kávová lžička vanilkového cukru
- 1 lusk vanilky
- 100 ml polotučného mléka
- špetka soli
Postup přípravy lívanců
- Mouku, Ricottu, žloutek, mléko a cukr smícháme dohromady, dále přidáme vanilku – lusk podélně nakrojíme tak, aby se nám otevřel – špičkou nože z něho seškrábneme drobná semínka a přidáme k těstu.
- Vaječný bílek si dáme stranou a vyšleháme z něho sníh, který posléze opatrně přimícháme do těsta
- Teflonovou pánev si rozehřejeme (ale ne moc prudce) a lžící lijeme těsto
- Po zhruba 30-45 sekundách otočíte a pečeme z druhé strany
- Lívance můžeme jíst jen tak s čerstvými jahodami nebo si vytvořit tvarohový krém – jahody pokrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, přilijeme trochu vody, přidáme lžičku vanilkového cukru, lusk vanilky a necháme pár minutek podusit
- Až budou jahody rozvařené, tak vanilkový lusk vyjmeme a přimícháme tvaroh
- Nakonec lívance potřeme vzniklým krémem a přidáme čerstvé jahody nebo je vrstvíme na sebe, přičemž každý lehce promažeme a na vrch přidáme čerstvé jahody
Lívanečky.cz https://www.livanecky.cz/