HomeLívance s ovocem Ricottové lívance s čerstvými jahodami a vanilkou

Ricottové lívance s čerstvými jahodami a vanilkou

Posted in : Lívance s ovocem on by : Lívanečky.cz

4.8/5 - (5 votes)
Ricottové lívance s čerstvými jahodami a s vanilkou
Vytisknout recept
Co budete na lívance potřebovat?
  1. 20 g celozrnné žitné mouky
  2. 70 g syrovátkového sýru Ricotta Italat
  3. 1 vejce
  4. 1 kávová lžička vanilkového cukru
  5. 1 lusk vanilky
  6. 100 ml polotučného mléka
  7. špetka soli
Postup přípravy lívanců
  1. Mouku, Ricottu, žloutek, mléko a cukr smícháme dohromady, dále přidáme vanilku – lusk podélně nakrojíme tak, aby se nám otevřel – špičkou nože z něho seškrábneme drobná semínka a přidáme k těstu.
  2. Vaječný bílek si dáme stranou a vyšleháme z něho sníh, který posléze opatrně přimícháme do těsta
  3. Teflonovou pánev si rozehřejeme (ale ne moc prudce) a lžící lijeme těsto
  4. Po zhruba 30-45 sekundách otočíte a pečeme z druhé strany
  5. Lívance můžeme jíst jen tak s čerstvými jahodami nebo si vytvořit tvarohový krém – jahody pokrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, přilijeme trochu vody, přidáme lžičku vanilkového cukru, lusk vanilky a necháme pár minutek podusit
  6. Až budou jahody rozvařené, tak vanilkový lusk vyjmeme a přimícháme tvaroh
  7. Nakonec lívance potřeme vzniklým krémem a přidáme čerstvé jahody nebo je vrstvíme na sebe, přičemž každý lehce promažeme a na vrch přidáme čerstvé jahody
Lívanečky.cz https://www.livanecky.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *